DSC03208Ik ben Maarten Velds, de Behulpzame Buurman.

In 1966 ben ik geboren in Amsterdam. Ik groeide op in Bilthoven en sinds eind jaren ‘80 ben ik weer terug in mijn geboorteplaats Amsterdam.

Na meer dan 25 jaar in de zakenreiswereld gewerkt te hebben, heb ik besloten het roer omte gooien en mijn eigen onderneming te starten. Ik kreeg niet meer de voldoening die ik altijd uit mijn werk haalde en één van de belangrijkste zaken die ik miste was de zingeving in mijn werk. Het leukste in mijn carrière vond ik het helpen van mijn klanten. Iets waarin ik nu in een andere vorm verder wil.

In de tijd dat mijn vader erg ziek was heb ik hem een tijd lang verzorgd. Momenteel doe ik allerhande werk voor mijn moeder en help ik onder andere ook mijn 80 jarige onderburen met vele klussen.

Mijn motivatie haal ik uit de dankbaarheid van anderen en ik vind het fijn anderen te helpen en te ondersteunen. Ik kan genieten van de opluchting die ik bij anderen ervaar als een in hun ogen lastige klus geklaard is. Ik vind het vooral belangrijk ouderen te helpen omdat zij er vaak alleen voor staan en meer en meer afhankelijk worden van anderen.

Ik beschik over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en ben Gouden Thuishelper bij BeterThuis.

In mijn vrije tijd houd ik ervan om te sporten en te koken. Elke zondagochtend doe ik ‘bootcamp’ in het Amsterdamse bos en regelmatig kook ik voor vrienden bij mij thuis.

Ook ben ik actief als vrijwilliger bij stadsboerderij Zimmerhoeve en bij het Rijpgracht festival.

 

……